tiistai 20. syyskuuta 2011

Vancouver tour

Käytiin paikallisessa "Heurekassa", Science Center Teluksessa. Siel oli dino näyttely, noi liikku (ei kävelly, mut liikku) ja piti ääntä. Tuli mieleen ajat jollon meinasni arkeologiks ja olin hulluna dinoista. Siitä onkii pari vuotta.
Siellä oli Teluksessa myös ihmisruumis näyttely ja täs sai kattoo sit miltä naama näyttäs symmetrisenä. No sen jälkeen piti vähä leikkiä. Täs on "Jonne -jengi". Jonne "Big Brains" Honkanen, Jonne "Bulldozer" ja se kolmas. Retard.
Tuossa näkyy kuuluisa Stanley Park. 10% isompi ku Big Applen (so New York) parkki. Kolmanneks suurin, mut kuulemma kaunein, koko Pohjois-Amerikas. Keskellä näkyy pieni hökkeli vedes, seon "Chevron" huoltsikka. Hyvä valinta paikaks.
Täs on North Vancouver, ei olla tuolla vielä käyty, mut kunhan on vapaapäivä ja valosaa ni mennään tonne vuorten huipulle. Samal tulee käytyy North Vanissaki sitte. Sitä reissua ootellessa! Sielon kuulemma kaks kesyä Grizzly karhuaki. Tai kesyy ja kesyy, semmoses "compoundissa" aitojen takana ihmeteltävänä.
Vancouverin keskusta päivällä. Tos vasemmal toi piikkinen rakennus on Vancouver Canucksin kotihalli, siel pelattiin 2010 olympialaisten matsit. Ehkä mennää kattoo joku matsi jossai vaihees.
Täs on keskusta yöllä. Käytiin siis Vancouverin look out towerissa tsuumailemas. (vancouverlookout.com)
Satama ja paikallinen VR. Ameriikois vissii junaliikenne on aika kuollutta, koska öljy-yhtiöt osti junat ja lakkautti matkustajaliikenteen. Jossen oo ihan pihalla. Suomen systeemi on oikeesti hyvä. Annetaa joskus armoa VR:lle.
Ja satama at night time. Meinasin käyä kirjottaa infoa valopisteestä vuoren päällä kaukaisuudessa, mut se olikin vaan pölyä miun näytössä, pyyhin sen pois ja totesin ettei tähän kyl saa järkevää tekstiä alle millää. Olin oikeessa. Kulutin tässä omaa ja lukijan aikaa jo monta sekuntia. Sori. Tosin ei oo miun vika että luet tätä, voit skipata tästä ihan millon vaan.
Toi on varmaan loukannu vaimoonsa kun joutuu julkisesti ajeleen "Sorry" tarra otsassa kiinni. Parka...
Lopuks tähän "Queen Elizabeth Theatre" kulttuurista kiinnostuneille. 28.9. siel olis Dream Theater.

 Löydettiin myös "Homer street" ja "Nelson street". Simpsonit rokkaa! Sit ku kulutettiin aikaa valosan ja pimeen välillä (et sain noi yökuvat) ni käveltiin ympäri keskustaa ja siel oli semmonen muusikko heppu, jolla oli kitara, vahvari, mikki ja tietokone. Sit se beatboxas biittinsä, soitti soinnut alle ja bassolinjat ja hoiti kaiken itte esiintymisessään. Kirjotin sille mailiosotteen johon se lupas lähettää ilmasta musiikkia kun kerta elää katukeikkailulla. Rennon olonen tyyppi. Jos jostain löydän sen youtubesta tai muuta ni linkitän senkin kulttuurista kiinnostuneille. Oli kyl hyvää settiä. Harmi ku Suomes kuulee nii harvoin laadukasta katumusaa.

Kerjäläisiä täällä on myös aika paljon. "My 7-y old is an authist, no social welfare", "Need money to get back to Montreal to work", "Pls, need money for food". Parille annettiin jotain kolikoita ja yhen kanssa juteltiin hetki kameroista kun se näki miulla kameran. Harmi että ei vielä ihan kaikkea ymmärrä mitä nää puhuu aksentilla, mumisten ja lyhentäen sanoja.. Lyötiin "nyrret yhtee", God bless, take care ja mentiin. Vähä eri meininki ku Suomessa sekin...

Tällä erää ei tän kummosempaa. Ootellaan änäriä, keikkoja, vuoristoa ja ehkä käyää bongaa miekkavalaitaki joku kerta. Se olis aika jees! Over and out.

2 kommenttia:

  1. hitsit,hienoja kuvia olit kyl saanu! pitääköhän tässä ryhdistäytyä itsekin ja nappailla Athens by night kuvia joskus... Iltasin on niin väsy töiden jälkeen et on vaan painellu asuntolalle dataan...

    VastaaPoista
  2. Kiitän. Harmittaa vähä etten tajunnu auringonlaskun aikaan mennä ottaa kuvia. Siel oli samaa aikaa yks englantilainen pariskunta illalla joka käytti salamaa ikkunan läpi ni menin pätemää ettei kannata. Sitte jäin jutteleen siihe ja ne näytti oman Vancouver tourinsa kuvia, olivat käyneet vuorilla ja niiltä saiki sit infoo nähtävyyksistä vähä paremmi. Sit siel oli myös auringonlaskun aikainen vancouver kuva. Ja SE oli hieno. Maksan kyl 15$ uusiks joskus et pääsen kattoon ja kuvaan sen, ellen sit satu saamaan sitä kuvaa vaikkapa vuorenrinteiltä. :)

    VastaaPoista