torstai 15. joulukuuta 2011

Right back at ya.

Ny ollaan Suomessa. Seon itteasiassa jopa varsin virkistävää, jossei ota huomioon märkää ja pimeetä. Tilasin lunta, eikö sitä voi tulla ku havuja ladulle?!

Reissu tännepäin meni jokseenkin mukavasti, lennettii Lontooseen, siihen englannin ihanan aksentin luvattuun maahan, jossa lentokentällä kun ostin leivän myyjä sanoi: "Hello, how are you darling?"

Rakastan sitä maata.

Englannista lennettiin Ruottiin ja alettiin kuulla ihanan kielen luvattuja säveliä, kuin myös jonku verra omaa kieltä. Ihmiset alko muuttua sisäänpäin kääntyneemmiks ja myrtseiks about siinä Suomeen lentävän koneen portilla. Pari huomioo vois kertoo mitä on täs 3kk aikana oppinu Suomesta:

1) Suomalaiset kiroilee älyttömän paljon. Ja se kuulostaa sairaan tyhmältä. Ei tarvii pienien keskustelujen tai kuulumisten vaihdon yhteydessä kiroilla ja manata, sadatella tai käyttää ees rumia sanoja muuten vaan saadakseen toisen kuuntelemaan.

2) Pientenkin keskustelujen tai ystävällisyyden osoituksen takana odotetaan olevan taka-ajatuksia. Jos hymyilee toiselle Suomessa, seon vähän kun kysyis ulos. Keskustelun avaaminen on jo seurusteluun siirtymistä ja loppu alleviivaaki jo sitoutumista. Ei siinä toisaalta mitään väärää ole, mut ihmisiin tutustuminen voi olla hankalaa kun monet ahistuu toisten "muuveista", vaikka ne ei välttämättä mitää "muuveja" olekaa.

3) Suomalaiset kiroilee älyttömästi.

Käykääpä ulkomailla ja koittakaa jutella ihmisille niinku Suomessa jutellaan. Lyhyesti, tönkösti, sadatellen jne. ni luulis huomaavan miten tyhmää se on. En sano et kiroileva olis tyhmä, mut se tapa on. Ja jos joku ilmiantaa tän vihapuheena, seon itte syyllistyny siihen ensin koska ei suvainnu miun mielipidettä. Mistä tulikin mieleen:

4) Suomalaiset on tosi ahdasmielisiä kaikessa avoimuudessaan. Kaikki muu sallitaan, paitsi sellaset maailmankuvat jotka ei oo avoimia. Eli onko se ny avoimuutta ollenkaan? Miusta vaikuttaa vakaasti siltä, että ne jotka tietää mihin uskoo, mitä arvostaa ja minkä takia, on avoimempia omassa ahdasmielisyydessään kun semmonen "hyväksy kaikki ja suvaitse kaikkia" avoimuus. U got the point? Jos et, move on.

5) Suomen media on tosi outo. Jotenkin tosi läpinäkyvää, vaikka en koko syksynä oo mitään seurannu, esimerkiks Timo Soinin mollaaminen. Talkshowssa Timo Soini saa Twitterissä ja FB:ssä "parhaiten pärjäsi" ääniä. Mediassa Soinia ei mainita, hänelle naureskellaan tai jotain muuta. Mikä mein mediaa vaivaa? Tuoko media enää kansan ääntä päättäjille/porvareille kuuluviin vai porvarien ajatuksia kansalle? Vai vetääkö se ihan omaa linjaa, ku se ei jotenki vaa natsaa yleisen kansan mielipiteisii enää ollenkaa.

Noniin, sitten päk tu asiaan tästä poliittisesta kannanotosta ja amatöörimäisistä kritiikeistä.

Suomen lentokentällä sit ooteltiin laukkuja jonkun aikaan ja saatiin kuulutus tiskille. Pienen seikkailun jälkee löydettiin Infoon jossa sanottiin että meiän laukut on Lontoossa. Jee. Onneks ei sen kauempana. Lentoyhtiö sit lähetti ne lennolla Joensuuhu seuraavana yönä ja lähetti toi ne kotiovelle, ihan jees. Eipä tartte itte raahata 30kiloo vaatteita, tuliaisia, elektroniikkaa ja muuta mössöä sinne.

Nyt istun ATK luokassa koulussa ja oon vissiin just myöhästyny tunnilta. Nyt oon minuutin myöhässä. Kohta kaks. Mut eipä miulla toisaalta enää oo oikein mitään tästä reissusta sanottavaa ja lisättävää. Hyvä setti. Kanadassa aika vähän tekemistä, mut reissut Kanadasta on kyl ollu mahtavia, esimerkiks nyt RED ja Hawaii. Ja RED:n keikka ja Honolulu. Siis se mikä on Hawaiilla. Ja se bändi, RED, mikä oli siel Tacoma Domes, seoli aika hyvä. Sit se ku mentii Skydivee ja surffattii Hawaiilla, Oahun saarella, seoli melkei yhtä jees ku RED:n keikka. Hinta laatusuhde kallistuu RED:n puolelle, mut Oahu, siis se Hawaiin saari oli kans jees.

Sinä joka seurasit blogia... STALKKERI. No ei, iha kiva että olit sen verran kiinnostunu edes joskus et luit edes jotain tai katoit kuvia.

Sinä joka rukoilit miun puolesta... KIITOS. Reissussa oli monta tilannetta ja asiaa mikä pisti miettii taas varjelusta. Esim se että ei sairastuttu kertaakaan, mut toisaalta ootellaan vielä saatiinko hepatiittia. Sen näkkee naamasta sitten joulun ja uuden vuoden tietämillä.

Sinä joka katoit kuvat... No, et ees lue tätä ku tässä ei oo kuvia ni ihan sama.

Nyt varmaan pistän tämän blogin umpeen ja keskityn taas elämään, hieman uusia näkökulmia suomalaisuuteen, ihmisyyteen ja tapoihin saaneena. Itsestäänselvät asiat onkin nyt jotain vaalittavia ja/tai eroon pyrittäviä asioita ja jotenkin oma olemine on saanu taas pikkase lisää potkua. Vallan mainiota.

RED.

Hawaii.

Over and out, hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

1 kommentti:

  1. Kiva kun jaksoit kirjoittaa ja laittaa kuvia. Tuntuihan se siltä kuin olisit ollut lähempänä. Melkein enemmän tiedän siun tekemisistä kuin Suomessa olleiden veljiesi. Hmm... :)

    VastaaPoista